Helsingborg2011

Hbg blåst
Per har haft vänligheten att maila in sin race-report från hans andra triathlontävling som han startade i igår i Helsingborg. Framöver hoppas vi kunna publicera fler spännande rapporter från både stora och små, långa och korta tävlingar som klubbens medlemmar genomför.

Dagen började inte bra, kallt o regnigt, såg på när de tidiga distanserna hoppade i vattnet, frös som en hund och "hackade tänder".
Redan vid genom gång av dagen sa tävlings ledningen att det inte skulle bli 1500m simning utan 1200m pga det blåsiga vädret.
Bytte om till våtdräkt och simmade lite som uppvärmning, sedan 3min innan starten ropade de upp att pga att många hade brutit pga vädret o de höga vågorna så skulle vi "bara" simma 2 varv a'400m, tjoho eller neej, jag som ville köra en riktig Olympisk distans.
Starten gick och jag kom iväg som planerat, simingen ut till bojarna var jobbigt men tillbaka "seglade" man rätt bra.
Tid simning: 18:54
Växling mellan siming o cykel: 5:08
Växlingen till cykel gick så där, hade svårt att få av mig våtdräkten men skam den som ger sig!
Ville även ha på mig min cykeljacka pga skit vädret vilket resulterade i en myckt skamlig växlings tid.
Upp på cykeln och börja jaga platser.....
Vid en 90 graders kurva höll jag på tok för hög hastighet och som tur var fanns där en grus parkering rakt fram som jag dundrade fram på med låsta bromsar, lyckades hålla mig kvar på cykeln, puuuuuh. Mycket hård vind och regn hela cykel runda.
Tid cykel 40km: 1:09:39
Växling mellan cykel o löpning: 2:09
Vid växlingen till löpning höll jag på att glömma ta av mig cykel hjälmen, kom på det efter ca 5m, ops.
Tur var väl det för jag bytte till min keps som var välbehövlig i den raka motvinden.
Löpningen kändes mkt bra (förutom motvinden).
Tid löpning 10km: 45:39
Slut tid totalt: 2:21:31 vilket gjorde att jag kom 8:a utav 63 startande i min klass dvs Olympisk motion.
Gissa om jag är nöjd :)
Det bästa med denna tävlingen var flagg vakterna, de skötte sig utomordentligt bra, en stor eloge!
Det sämsta var växlings området, tyckte inte de hade så bra koll på alla dyrgripar som stod där.
Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:44 Skribent: Zoltán Fazakas

Postadress: