Hoppa till sidans innehåll

Framgångar på Sövde Triathlon

17 JUL 2011 22:02
I helgen har 6 stycken av klubbens triathleter tävlat i Sövde Triathlon med finfina resultat.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2011 22:35

På distansen ½ Ironman vann Oriana sin klass på den gångbara tiden 4.56.59. En riktigt bra simning på 32.15 lade grunden till en framgångsrik dag med snabbaste klasstiderna på både simning och cykel. Stort grattis!

Patrik Astrén gjorde säsongsdebut, precis som flera andra i klubben, i klassen H40-44 med att bli 5:a. Bra jobbat! Med en stark avslutande löpning på 1.29.59, tredje tid i klassen, lyckades han avancera och slutade på 4.50.15.

Jesper Wahlund i motionsklassen gjorde även han tävlingsdebut genom att ta sig an halvironmandistansen. Trots att det var motigt mot slutet lyckades han hålla ihop det och gå i mål på 5.55.45. Kul!

 

På sprintdistansen (endast motionsklass) gjorde hedersmedlem och klubbens grundare Kennie Olsson en mycket stark insats genom att placera sig trea bland de 43 startande. Suveränt bra jobbat och jag vågar påstå att de allra flesta i klassen var yngre än Kennie som slutade på tiden 1.14.54 trots att hon inte var nöjd med simningen.

Tyvärr uppstod ett vändpunktsmissförstånd för Per J:s del vilket innebar för kort cyklad sträcka vilket han självklart meddelade funktionärerna och blev därmed diskad. Bättre lycka nästa gång Per!

Själv lyckades jag med den något överraskande bedriften att placera mig tvåa av 92 startande på tiden 1.03.15.

En stabil cykling, andra tid i klassen, gav möjlighet till ytterligare avancemang på löpningen. Undrar hur det ska gå i tävlingsklass på söndag?

 

Till helgen är det åter dags för ett flertal klubbmedlemmar att tävla. Dels sker det på Olympisk distans i Helsingborg men de flesta tummarna håller vi för att Zoltan ska klara sin målsättning att via Ironman i Frankfurt kvala till Hawaii. Stort lycka till Zoltan, vi tror alla stenhårt på dig! I samma tävling deltar även klubbens "President" Erik B som vi också håller många tummar för.

 

I galleriet finns nu ett stort gäng bilder på oss själva och andra triathlonvänner mestadels tagna av min trogna materialare/sportfotograf/sambo Linda Palla. Tack så mycket Linda och tack alla andra supporters inom och utanför klubben som hejade på oss tävlande idag.

 

Fullständiga resultat och tider finns här:

https://iof3.idrottonline.se/SvenskaTriathlonforbundet/Tavling/Tavlingsresultat/

Skribent: Jesper Niklasson

 

Postadress:
Kristianstads TK - Triathlon
Box 35
29125 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info