Hoppa till sidans innehåll

IM Frankfurt - Min första IRONMAN....som langare - Del 1 av 4


Dagen innan hade jag räknat fram och tillbaka hur jag skulle hinna från simning till langning på cykelsträcka. Det fanns bara ett ställe på cykelbana var tävlande kunde få egen langning, efter den första backen i en 2-varvsbana. Och enligt vår plan skulle jag vara där när Zoltán körde andra varvet.

Det fanns ingen möjlighet att hinna dit i tid i.o.m. att trafiken var avstängd i 2,5h efter starten.

Besviken promenerade jag i den kalla morgonen med Zoltán till bussen som skulle köra honom och många andra till simstarten… jag skulle helt enkelt missa hans första IM start!!

Vi väntade en halv timme på bussen som enligt arrangerarna skulle åka var 10:de min och då förstod jag att valet att inte följa med vad den rätta.

 

045piccola

 

Promenerade tillbaka till hotellet och bestämde mig för att försöka sova till 6:30. Nätterna innan hade vi inte sovit så mycket och jag visste att det skulle vara en lång dag även för mig.

Jag hörde inte klockan ringa och vaknade 20 över 7 (50 min för sent!!). Jag fick några sekunder av panik innan jag fattade att mitt tidschema höll fortfarande. Han hade ju simmat bara i 20 min. Det var bara att ta en snabbare frukost än den som jag hade planerat.

Sprang ner till hallen med min laptop och kamera. Jag hade sagt till Zoltán att jag ville försöka se och fota honom när han skulle cykla genom sta’n. Vi hade räknat att det skulle ta cirka 20 minuter för honom dit och jag hade cirka 1,5 km från hotellet . 1,5 km skulle jag väl klara på 20 min :). Så jag litade och hoppades samtidigt på att Ironmanlive skulle skicka snabba uppdateringar.

Kopplade mig till sidan. Ingen tid från Zoltán än men tiderna från snabba simmare som dessutom startade 6:45 var redan där (Zoltán och cirka andra 2200 tävlande startade kl. 7:00). Hämtade lite frukost och kollade igen. Mellantider på simningen skulle tas under varvning på landet efter 2,1 km. Plötsligt fanns en tid där. 53 minuter och några sekunder. VAD?? 53 minuter för att simma 2,1 km!! Det kan inte vara sant!! Kollade klockan och då var kl. 7:40. Han hade simmat 40 min och fått en mellantid på över 53 minuter. Förstod snabbt att tiderna inte var uppdaterat enligt starten kl. 7:00. Räknade själv och då hade Zoltán runt 38 min. Bra! Bara att fortsätta så, tänkte jag. Tiden gick. Kollade klockan hundratals gånger, ingen uppdatering. Minuterna som jag väntade verkade timmar. Kl. 8:15 ingen uppdatering än! Hade Zoltán kommit ur vattnet? Gett upp? Mått dåligt. Vad hände? Vänta…Vänta..Några sekunder efter kl. 8:22 kom en uppdatering. Zoltán hade fixat det! 1 timme 10 minuter 54 sekunder. SUPERBRA!!! Men jag hade mindre än 10 minuter för att springa dit, tänkte jag!! CAVOLO!!!

Jag griper min kamera. Lämnar min laptop där, vem vill ha en så gammal dator!! Ingen tid för att ta jackan!! Ute regnar det. Springer. Rött trafikljus. Jag struntar i det. MIN IRONMAN HADE BÖRJAT!!! Springer mellan bilarna som tutar, över på andra sidan bron, längs med floden på kullerstenar som är jättehala i regn....jag hinner, jag hinner min enda tanke. En bro till och jag är där!!

Jag ser några passerar. Har Zoltán redan gjort det? Försöker tänka på vilka kläder han har på sig. Just det! Svarta byxor och rött linne. Det hjälper inte massa med rött och svart överallt! Har han tagit väst på sig? Och vilken? Den svarta som är lite tjockare eller den röda lite tunnare? Det är så kallt. Jag hoppas på den svarta!! Armvärmare? Vita eller svarta? OK då, hjälm? Ja, han har en vit hjälm. Jag började räkna på hur många vita hjälm jag såg..nej det går inte..plötsligt  ”Hej!” det var han. Jag hann skrika att han hade varit jätte duktigt och ta en dålig bild på honom. Sedan hade han försvunnit!! Men han såg mig där. Han visste att jag hade hunnit dit! Att jag hade koll på vad han gjorde.

 

050piccola

 

Promenerade tillbaka till hotellet för andra gången. Nu visste att jag hade lite mer tid på mig. Gick upp för att byta dem blöta kläderna och ladda inför fas 2. Kollade en gång till att allt som han ville och behövde var i ryggsäcken. Stoppade en macka i en ficka och lite vatten för mig. Denna gång skulle jag vara borta länge från hotellet.........

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:44 Skribent: Oriana Pfister

Postadress:
Kristianstads TK - Triathlon
Latinlektornsväg 21
29162 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristianstadtriathlo...

Se all info