Hoppa till sidans innehåll

Race report från Tjörn ½ IM from Per Johansson


Körde upp till Tjörn på fredag morgon med hela famijlen, checkade in på Salt & Sill, ett mycket fint hotell i Skärhamnen. På  pre-race mötet på kvällen fick vi reda på att cykel delen hade ökat till 98km istället för 90 och att det fanns gott om maneter i havet.  Efter mötet fick jag även reda på att löpningen var rätt kuperad vilket innebär 468höjdmeter. Hmm, där sprack nog mitt mål på 5h, bah.

Fick ett kanonbra tips av min 6åriga son om hur man lätt skulle få hål i nummerlappen så att man kunde fästa den i nummerlapps-bältet: Pappa, testa att borra hål med eltandborsten! Shit vad han är påhittig o duktig, det funkade kanon. Tack Filip.

På lördag morgon hade jag blivit lovad att frukosten skulle vara framdukad kl 06:30 men så blev det inte. Inte en kotte i restaurangen, så jag fick packa bilen och lasta på cykeln. 06:40 hade de dukat upp frukosten, ingen höjdar frukost för min del när man ska köra en ½ IM.

Körde ner till starten 07:15, checkade in cykeln, pumpade däcken och la till rätta alla sakerna som jag skulle ha vid T1 och T2. På med vitt vaselin på alla bara skinndelar och sedan på med våtdräkten.

 

Simning
Smorde in mig i vitt vaselin på alla delar på kroppen där jag inte hade kläder så att maneterna inte skulle bränna mig, på med våtdräkten, i  o simma en runda sen upp o vänta på starten.

Ställde mig 3/4 bakom de främsta, starten gick, sprang ner i vattnet och började crawla. Mycket tång och bränn maneter i vägen och efter ca 1200m kom jag i fatt en dåre som simmade bröstsim o lyckades sparka mig i ansiktet så att simglasögonen fick sig en smäll. Satte dit brillorna igen men de läkte o läkte, ah, sluta nu. Fick till slut rätt på det och fick den skamliga sluttiden 45min.

 

T1

Drog av våtdräkten så fort jag kunde i vattnet och sprang sedan in till T1, fick lite kramp i benen när jag skulle dra av våtdräkten från benen så jag satte mig ner och det gick av bara farten (jämfört med andra T1 växlingar jag gjort på andra tävlingar). På med hjälm, brillor och 2st Enervit liquid och cykelskor utan strumpor.  Hej o hå, 2.27 på T1, jag som aldrig lyckats under 3min, tjoho.

 

Cykling.

Första varvet ut kändes tungt i benen och något åkte hiss i halsen. Lättade på växlarna och ökade kadensen, sen lossnade det. Åt en banan på första varvet, tog en Enervit liquid på 3:e resp 4:e varvet. Det var en rätt flack bana och det var roligt att man varvade i rondellen där alla stod och hejade på.  Tog in 12 placeringar på cyklingen och med tiden:  2:55:

 

T2

Fick snabbt av mig hjälm o cykel skor, sen på med strumpor , skor o skärmkepsen. Packade ner  4st enervit liquied och en stock dextrosol.  T2 tid: 1.40.

 

Löpning

Det var nog den mest backiga ½maran jag sprungit, 468 höjdmeter, får nog bli att backträna lite mer i framtiden. Passade på att dricka på varje vätskestation mest  vatten men även lite cola gick ner. De bjöd även på bananer o chips, tja, varför inte? De gled ner lika bra som vätskan.

Lättade på blåsan på första varvet och sedan fick jag häng på en kille från Heleneholm som jag lyckades att hålla takt med resten av löpningen. Familjen och kändisar stod o hejade på i rondellen vid varvningen, det gav mig en kick inför varje varv. Lyckades även här ta in några platser, närmare betämt 19st och sprang in på 1:38:37, det får jag nog vara nöjd med.

 

Summa sumarum

Simning: IG (Katastrof) , Cykling: Godkänt, Löpning: MVG

Uppdaterad: 03 SEP 2012 21:22 Skribent: Per Johansson

 

Postadress:
Kristianstads TK - Triathlon
Latinlektornsväg 21
29162 Kristianstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kristianstadtriathlo...

Se all info